Descopera frumusetile Transilvaniei

Exploreaza natura si bucura-te de muzeele si istoria locatiei
01
Castelul Bran

Situat intre M-tii Bucegi si Piatra Craiului la 30 km de Brasov, este unul dintre punctele turistice care atrage sute de turisti datorita unei legende si anume : "Legenda Contelui Dracula". Distanta fata de Complexul Hotel- Restaurant HANUL BRAN este de un minut.

 

Castelul Bran este construit pe o stanca intr-un punct cheie din punct de vedere strategic si adaposteste in acest moment Muzeul Bran. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri iar in curtea castelului se afla si Muzeul Satului cu case traditionale din regiunea Bran.

bran-castle
rasnov-citadel
02
Cetatea Rasnov
Este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov aflanduse la 12 km de Hotel-Restaurant HANUL BRAN si la 13 km de Brasov. Inceputurile zidirii cetatii au fost stabilite la sf. sec.XIII.lea de catre taranii rasnoveni , neavand un stil arhitectonic pretentios.

Cetatea Rasnov a fost ridicata cu scopul de a se adaposti locuitorii Rasnovului si de a se apara in vremurile invaziilor vrajmase.

Trecutul ei este strans legat de intreaga dezvoltare istorica a populatiei.Traseul zidurilor este neregulat din cauza terenului accidental, de la marginea culmei dealului pe care il inconjoara, fapt care imprima zidurilor cetatii profilul unei masive cetati zimtate.

Ca si alte monumente istorice si Cetatea Rasnovului are legendele sale.

03
Poiana Brasov

Se afla la 22 km de statiunea Bran (22 minute de mers cu masina) si este o destinatie de interes pentru amatorii sporturilor de iarna, parapanta sau drumetii. Statiunea dispune de 12 partii de ski cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, lac si discoteci.

 

Poiana a fost din vechi timpuri destinatia drumetiilor si a practicarii sporturilor de iarna. Prima mentiune documentara a locatiei dateaza din 1427, in contextul activitatilor de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postavaru inca din 1895, iar in 1906 in Poiana a avut loc primul concurs de schi.

poiana-brasov
brasov-old-town
04
Brasov - Centrul Istoric

La o distanta 24 km de Bran se afla Brasovul, el este unul dintre cele mai vechi si mai importante orase din Romania. Turistii care viziteaza aceste locuri pot remarca farmecul aparte al cetatii medievale, aspectul placut al strazilor si al magazinelor, precum si multitudinea evenimentelor culturale.

Stilurile arhitecturale din centrul Brasovului variaza, de la preromanic (Cetatea Brasovia), romanic (Biserica Sf. Bartolomeu), gotic (Biserica Neagra), clasic (Poarta Ecaterinei), renascentist (astazi mai putin observat, datorita renovarilor, caracteristic portilor cu bolta rotunda, interiorul Casei Sfatului), la baroc (casele secolului XVIII, in special fatada Casei Sfatului si stucaturile locuintelor din Schei; catedrala romano-catolica), rococo vienez, neo-renastere, neo-baroc (secolul XIX; toate palatele din Brasov sunt construite in acest stil), Art Nouveau, brancovenesc (Biblioteca Judeteana, casele din Schei care au apartinut familiilor domnitoare din Tara Romaneasca) si modern (constructiile de dupa 1980).

CE POTI VIZITA

Imprejurimi

0.1km

PANA LA CASTELUL BRAN

22.1km

PANA LA POIANA BRASOV

29.2km

PANA LA BRASOV
ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian